laat ons u bellen
mr. R.L.A. Klaassen
Opleiding
Universiteit van Tilburg
Beëdigd
1991
Expertises

Over mr. R.L.A. Klaassen:


Robert Klaassen (1962) heeft na zijn rechtenstudie ook met succes de beide specialisatieopleidingen Strafrecht en Jeugdstrafrecht aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen te Utrecht afgerond.

Robert verleent rechtsbijstand in het hele land. Hij staat al ruim 30 jaar verdachten in strafzaken bij, zowel in feitelijke aanleg (bij de rechtbank en het gerechtshof) als in cassatie (bij de Hoge Raad).

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft Robert strafrecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten 10 opleidingspunten op het gebied van het strafrecht te behalen. In de praktijk behaalt hij jaarlijks meer dan 20 opleidingspunten.

Robert is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en is gespecialiseerd in de verdediging van verdachten in allerhande strafzaken. Hij behandelt uiteenlopende en complexe strafzaken, ongeacht de aard van de verdenking of de omvang van de zaak, op onder meer de navolgende strafrechtelijke gebieden:
 
  • Commuun strafrecht (o.a. vermogensdelicten, levensdelicten, geweldsdelicten & zedenzaken)
  • Opiumwet
  • Wegenverkeerswet
  • Wet Wapens en Munitie
  • Financieel strafrecht (o.a. fraude, oplichting en witwassen)
  • Economisch strafrecht
  • Jeugdstrafrecht

Robert staat personen en rechtspersonen bij die worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit.  De door hem verleende rechtsbijstand kan worden omschreven als deskundig, professioneel en efficiënt. Robert is zeer ervaren, betrokken en weet “hoe de hazen lopen”. Hij is gedreven en zal altijd trachten het meest optimale resultaat voor zijn cliënt te behalen.

Mocht u in aanraking komen met politie en/of justitie dan is het van belang dat u adequate bijstand krijgt van een ervaren strafrechtadvocaat. De gevolgen van een strafzaak kunnen immers verstrekkend zijn. Van welke strafbare feiten u ook wordt verdacht, u heeft recht op een goede verdediging. Neem in voorkomend geval direct (vrijblijvend) contact op met Robert. Hij kan u informeren over uw rechtspositie en de juridische mogelijkheden. Robert staat zijn cliënten vaak bij op Pro Deo basis. De advocaatkosten worden dan vergoed door de overheid.

Robert staat geen kroongetuigen bij.