Vaak hoeft u een letselschadeadvocaat niet zelf te betalen. Leest u hier verder.
Wij kunnen u bijstaan op basis van 'no cure, no pay'.
Maar let op: zodra vaststaat dat iemand aansprakelijk is voor uw
letselschade, is deze persoon in principe ook verplicht om uw
advocaatkosten te betalen. Zo is de letselschadeadvocaat voor u dus gratis. Dit in tegenstelling tot letselschadebureaus of juristen die geen advocaat zijn en standaard werken op basis van 'no cure, no pay' of 'no win, no fee': zij incasseren vaak grote bedragen (meestal percentages) van het geld dat aan u wordt uitgekeerd als u wint terwijl u dat geld vaak ook zelf had kunnen houden.
Onze advocaten zullen er alles aan doen om de advocaatkosten bij de wederpartij te verhalen, zodat u de schadevergoeding helemaal kunt gebruiken ter compensatie van de schade die u geleden heeft.
Dat neemt niet weg dat het
sinds 1 januari 2014 ook voor advocaten, en dus ook voor ons, mogelijk is om u te helpen op basis van 'no cure, no pay'. Officieel heet dit in de advocatuur werken op basis van 'resultaatgerelateerd honorarium'. In zaken waarin niet zeker is of u de advocaatkosten wel vergoed krijgt, kan dat interessant voor u zijn. U kunt samen met ons bekijken of wij uw zaak kunnen behandelen op basis van 'no cure, no pay' en of dit voor u interessant is.
Over de kosten van een advocaat in het geval u niet op 'no cure, no pay'-basis wordt bijgestaan, bijvoorbeeld op basis van toevoeging ('pro deo') of tegen honorarium, leest u
hier meer.
Neemt u gerust
contact op om te informeren naar de mogelijkheden om uw dossier door
Smit & De Hart Advocaten te laten behandelen; wij staan u graag persoonlijk te woord en maken in iedere zaak opnieuw een afweging van uw kansen.