laat ons u bellen

Onwaarheden op internet

Vertelt iemand leugens over u op internet? Wij begrijpen dat dit voor u grote gevolgen kan hebben.
Gelukkig is het wettelijk gezien mogelijk om hiertegen op te treden.Internet is een mooi medium; tegenwoordig is het voor nagenoeg iedereen toegankelijk en het lijkt alsof iedere mening er verkondigd mag worden. Daarmee is het internet een onuitputtelijke en steeds maar groeiende bron van informatie, maar zorgt het ook voor problemen.
 
Een voorbeeld van de nadelen die u kunt ondervinden van het internet is de situatie waarin iemand leugens over u of uw bedrijf op internet plaatst. Zo staat het iedereen vrij om een negatieve recensie te plaatsen over een artiest of bedrijf, maar hoe zit dat eigenlijk met een leugen over iemand? Moet het “slachtoffer” van deze leugen zomaar accepteren dat leugens of halve waarheden tot in het oneindige op internet blijven circuleren? Dat een bedrijfsnaam bezoedeld wordt?
 
Het antwoord daarop luidt: nee. Het uiten van leugens, of wat meer juridisch omschreven: feitelijke onwaarheden, over een ander op internet is onrechtmatig.
U kunt hier aangifte van doen en ook een civielrechtelijke vordering tot verwijdering van de uitlatingen instellen.
Mocht u schade lijden door de feitelijke onjuistheden die op internet staan, dan kunt u de verantwoordelijken ook aansprakelijk stellen voor deze schade.
 
Smit & De Hart Advocaten kan u bijstaan en er samen met u voor zorgen dat onwaarheden die over u op internet verspreid worden, verwijderd worden.
 
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Ook als u een schandaal aan het licht wilt brengen, kunt u zich beter vooraf voor advies tot ons wenden, om op deze wijze te voorkomen dat u schadeplichtig bent voor het niet juist naar buiten brengen van feiten.