laat ons u bellen

Incassorecht

​Als ondernemer of als particulier kunt u in uw hoedanigheid van schuldeiser op problemen stuiten bij de inning van uw vorderingen; de vordering wordt bijvoorbeeld niet, niet tijdig of niet volledig door de debiteur aan u voldaan.
Dit leidt tot ongemak, en uiteindelijk kunnen wanbetalers er zelfs voor zorgen dat de continuïteit van uw onderneming in gevaar komt.

De advocaten van Smit & De Hart Advocaten kunnen u met hun kennis van incassorecht van dienst zijn door u vooraf te adviseren over de inrichting van uw debiteurenbeheer.
Ook als u al met wanbetalers te maken heeft, zijn wij u graag van dienst door u in te lichten over uw mogelijkheden en natuurlijk door incassowerkzaamheden voor u te verrichten.Onze incassowerkzaamheden vangen in de regel aan met het sommeren van de wederpartij.
Natuurlijk kunnen wij ook model-incassobrieven opstellen, specifiek voor uw bedrijfsvoering, die voldoen aan de vereisten om in een eventuele incassoprocedure een sterke zaak te hebben. Als u daar behoefte aan heeft, kunnen wij u uitvoerig voorlichten over de theoretische kant van het incasseren. Uiteraard kunnen wij ook het hele incassotraject voor u verzorgen, zodat u zich daar bijna niet meer om hoeft te bekommeren.

Mocht sommatie niet het beoogde effect sorteren, dan kunnen onze advocaten voor u tot dagvaarding overgaan, vervolgens voor u procederen bij de rechter en, indien nodig, namens u conservatoire incassomaatregelen nemen. Bij conservatoire incassomaatregelen kunt u denken aan beslag.
 
Daarbij zullen de advocaten van Smit & De Hart Advocaten er steeds zorg voor dragen dat de incassoregels correct worden toegepast, zodat wij voor u - naast het openstaande bedrag - tevens wettelijke rente over dat bedrag, incassokosten en een veroordeling in de proceskosten kunnen vorderen.
 
Mocht de vordering niet onmiddellijk te innen zijn omdat de debiteur niet voldoende verhaal biedt, dan kunnen wij u tot slot adviseren over verjaringstermijnen en de stuiting daarvan.

Kortom, zowel bij preventieve maatregelen om incassoprocedures te voorkomen als wanneer u al met wanbetalers te maken heeft, kunnen de advocaten van Smit & De Hart Advocaten u met hun kennis van incassorecht van dienst zijn bij uw debiteurenbeheer.
Wilt u een vrijblijvend gesprek om te kijken wat Smit & De Hart Advocaten voor uw debiteurenbeheer kan betekenen, neemt u dan contact met ons op.