laat ons u bellen

Personen- en familierecht

Wanneer u gaat samenwonen, trouwen, kinderen krijgt, of wanneer u uit elkaar gaat of de ander overlijdt, krijgt u te maken met het personen- en familierecht.
De wet schrijft voor welke afspraken u met uw partner kunt maken, maar ook wat er moet gebeuren wanneer u onverhoopt uit elkaar gaat of (een van) u beiden overlijdt.
 
In alle gevallen kan Smit & De Hart Advocaten u met raad en daad adviseren. Dat geldt zowel voor het opstellen van een samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden, als voor het afwikkelen van de gevolgen van het verbreken van uw relatie of beëindigen van uw huwelijk (zoals de verdeling van een gemeenschap), maar ook bij het maken van afspraken omtrent gezag en omgang en bij kwesties omtrent de verdeling van een erfenis.
 
Behalve de financiële belangen die hiermee gepaard gaan, hebben wij ook oog voor de emotionele gevolgen van een eventuele scheiding, verbreking van een samenleving of overlijden.
 Het is, juist vanwege de emotionele kant van de zaak, belangrijk om u professioneel bij te laten staan wanneer u afspraken maakt over kwesties binnen het personen- en familierecht, zodat u ondanks de soms hevig oplopende emoties geen beslissingen neemt waarvan u de gevolgen (nu of in de toekomst) niet kunt overzien.
 
Onze advocaten hebben ruime ervaring op het gebied van alimentatierekenen, het opstellen van een goede zorg- en contactregeling en het maken van afspraken rondom de scheiding of het beëindigen van de samenlevingsovereenkomst.
Ook hebben onze advocaten ervaring met onverhoopt problematische afwikkelingen van een nalatenschap.

Wilt u meer weten, leest u dan gerust verder op onze site of neem contact met ons op.