laat ons u bellen

Strafrecht

Wanneer u verdacht wordt van een misdrijf of overtreding, krijgt u te maken met het strafrecht. Professionele rechtsbijstand is dan (vaak) een must. Immers, een strafrechtadvocaat is wegwijs in zijn vakgebied en kan u behoeden voor een mogelijk onterechte strafoplegging. Let wel, ook het accepteren van een transactie in de vorm van een ogenschijnlijk geringe boete kan u in de toekomst alsnog duur komen te staan in geval van - bijvoorbeeld - het benodigd hebben van een zogenaamde Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

De advocaten van Smit & De Hart beschikken over de nodige ervaring waar het betreft bijstand aan verdachten van misdrijven en overtredingen in o.a. geweldszaken (moord, doodslag, mishandeling), drugszaken (softdrugs, harddrugs, ontnemingsvorderingen), vermogensdelicten (diefstal, heling, fraude), zedendelicten, economische delicten, maar bijvoorbeeld ook verkeerszaken (rijden onder invloed van alcohol of drugs, snelheidsovertredingen, het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval).
Ook staan wij veroordeelden in rechte bij in geval van door het OM besloten omzetting werkstraf in hechtenis en bij de vordering tenuitvoerlegging (TUL) voorwaardelijke straf.

In de wijde omgeving van Vught (regio 's-Hertogenbosch) en Wijk en Aalburg (het Land van Heusden en Altena en de Langstraat) zijn onze strafrechtadvocaten u graag van dienst.
Deze specialisten adviseren en begeleiden u in het gehele strafproces. Wij denken met u mee en staan altijd voor u klaar. Wij adviseren cliënten zo mogelijk reeds vóór een eerste contact met politie en/of justitie, zo ook direct na aanhouding en nog voor het eerste verhoor door de politie. Het strafdossier wordt opgevraagd en prompt na ontvangst doorgesproken met de verdachte, opdat deze reeds in een vroege fase van het strafrechtelijk onderzoek bekend geraakt met de ins en outs van de gerezen verdenking.

U kunt hieronder gerust nog verder lezen over de verschillende aspecten van het strafrecht, maar u kunt ons ook gelijk benaderen voor een persoonlijk gesprek met een van onze (strafrecht)specialisten in Vught of Wijk en Aalburg. Neem vrijblijvend contact met ons op.