laat ons u bellen

Standaardvoorwaarden gebruiken?

Veel bedrijven gebruiken algemene voorwaarden van een branche-organisatie, algemene voorwaarden die ze op internet gevonden hebben of algemene voorwaarden die zijn gekopieerd van een ander bedrijf. Wat is daar mis mee?Er zijn veel standaard-algemene voorwaarden. Vaak gaat het gebruik van deze standaard-voorwaarden goed, maar als het erop aankomt (bijvoorbeeld doordat er schade is geleden of doordat er een geschil over de overeenkomst is ontstaan) blijkt regelmatig dat dergelijke standaard-voorwaarden in de concrete situatie helemaal niet van toepassing zijn of buiten toepassing verklaard kunnen worden omdat ze onredelijk bezwarend zijn.
Daarom verdient het de voorkeur om uw algemene voorwaarden door ons op maat te laten maken, of in ieder geval uw algemene voorwaarden door onze advocaten te laten controleren.

Zo kan het zo zijn dat algemene voorwaarden die gelden voor een onderneming, helemaal niet dezelfde werking hebben voor particulieren (oftewel consumenten).
Ook is het bijvoorbeeld helemaal niet mogelijk om zomaar alle aansprakelijkheid uit te sluiten.

Daarnaast is het aan te bevelen om u goed te laten adviseren omtrent het gebruik van algemene voorwaarden.
Hoe zorgt u dat ze gelden? Wat zijn de vereisten aan de terhandstelling? Wat doet u als uw contractspartij ook algemene voorwaarden van toepassing verklaart op dezelfde overeenkomst?

Voor het antwoord op al deze vragen en andere zaken kunt u contact opnemen met Smit & De Hart Advocaten.