laat ons u bellen

Softwarecontracten

Softwareovereenkomsten kunnen zien op de ontwikkeling, het onderhoud, het gebruik en/of de ondersteuning van software. Daarnaast bevatten softwarecontracten vaak bepalingen over auteursrecht en licenties. Ook worden regelmatig afspraken over beheer, back-ups, onderhoud en beschikbaarheid opgenomen in deze overeenkomsten.Smit & De Hart Advocaten heeft een ruime ervaring met het opstellen van softwarecontracten, zowel aan inkoop- als aan verkoop-/ontwikkelaarszijde. 
Wij zijn daarbij bekend met de invloed en doorwerking van wettelijke bepalingen, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens en de Auteurswet, op deze overeenkomsten. 
Ook kunnen wij u adviseren over boeteclausules, service level agreements, raamwerkovereenkomsten en combinaties van soft- en hardwareovereenkomsten.
Op basis van onze ervaring kennen onze advocaten de mogelijke afspraken die in de contracten opgenomen kunnen worden, maar wij kunnen u ook voorlichten over de gevolgen van deze afspraken. Daarbij houden wij rekening met tal van mogelijke scenario's en zijn wij in staat om gemaakte afspraken ook voor de toekomst ondubbelzinnig vast te leggen.

Voorts bieden wij ook in praktische zin een klankbord; denk daarbij aan het sparren over de mogelijkheden om softwareovereenkomsten (al dan niet digitaal) aan te bieden en over de integratie van (de acceptatie van) algemene bepalingen in een webshop of app.

Tussen onze cliĆ«nten bevinden zich diverse grote en middelgrote ondernemers die dagelijks zaken doen met software. Daardoor is onze werkwijze - naar tevredenheid - getoetst aan de praktijk. Dit gecombineerd met onze expertise ter zake het opstellen van contracten, handelscontracten en consumentenkoop, maken dat steeds meer ondernemers die te maken krijgen met softwarecontracten zich tot ons wenden.
Ook als u slechts eenmalig opdracht geeft tot inkoop van een groot software-project, staan wij u graag terzijde. 

Wilt u eens een vrijblijvend gesprek om te informeren wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u dan contact met ons op. De advocaten van Smit & De Hart Advocaten staan op onze vestigingen in Vught en Wijk en Aalburg voor u klaar, maar komen uiteraard ook graag naar u als u dat beter uitkomt.