laat ons u bellen

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Voor een advocaat op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, naar Amerikaans voorbeeld vaak ook wel (ten onrechte) "pro deo"-advocaat genoemd, kunt u terecht bij Smit & De Hart Advocaten.
Feitelijk is een advocaat die "pro deo" werkt in Nederland een advocaat die werkt op basis van een toevoeging.Raad voor rechtsbijstand en Juridisch Loket
Iedere advocaat van Smit & De Hart Advocaten is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en het Juridisch Loket voor alle rechtsgebieden waarin hij of zij werkt.
Inschrijving is voor veel rechtsgebieden alleen mogelijk als de advocaat op het desbetreffende rechtsgebied aan de nodige specialisatievereisten voldoet. De advocaten van Smit & De Hart Advocaten voldoen aan deze vereisten op de rechtsgebieden waarvoor zij zijn ingeschreven.
Daardoor is het voor ons mogelijk om op zogeheten toevoegingsbasis te werken (gesubsidieerde rechtsbijstand).
 
Aanvraag gesubsidieerde rechtsbijstand
Dat wij op toevoegingsbasis kunnen werken, betekent dat wij voor u een subsidie voor de advocaatkosten kunnen vragen. Deze subsidie wordt ook wel “toevoeging” genoemd. Onze werkzaamheden kunnen met die subsidie worden betaald, waardoor een advocaat op toevoegingsbasis nog het meest in de buurt komt van een advocaat die pro deo werkt.
De subsidie vragen wij voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand.
U hoeft niet meer (zoals vroeger) een ‘verklaring van onvermogen’ te halen bij de gemeente: de Raad voor Rechtsbijstand bepaalt na de aanvraag of u in aanmerking komt voor de subsidie (oftewel toevoeging) en legt een eigen bijdrage op.
Of u in aanmerking komt voor de subsidie, hangt af van uw inkomen, vermogen en de soort zaak waarvoor u een advocaat wil inschakelen. Onze advocaten kunnen u hier meer over vertellen, neem gerust contact met ons op.
 
Rechtsbijstandsverzekering
Bent u verzekerd voor rechtsbijstand en wilt u door ons worden bijgestaan, vermeld dat dan bij uw verzekering. Als u er met uw verzekering niet uitkomt, kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen zodat wij kunnen bekijken wat wij daarbij voor u kunnen betekenen.
 
Doorverwijzing door het Juridisch Loket
Wij zijn aangesloten bij het verwijsarrangement van het Juridisch Loket.
Dat betekent dat het Juridisch Loket u naar ons kan doorverwijzen.
Neemt u contact op met het Juridisch Loket, vermeld dan duidelijk dat u door ons wil worden bijgestaan.
Helaas ontvangen wij van het Juridisch Loket niet altijd uw telefoonnummer, waardoor wij u niet altijd kunnen bereiken. Neemt u daarom zelf (ook) zo snel mogelijk contact met ons op.